.FOLLOWERS

.NOTES FOR TODAY

.:: UPDATE ::.

.LATEST NEWS.

(: YAYA :)
.sabar itu separuh daripada iman

.bad mood >,<'

.APASAL KORANG NK BUAT KECOH KT BLOG AKU!!!

.SANGAT MARAH!!!

.MY PLAYLiST




Gratisan Musik
REDHA
INTEAM
KELIRU ANTARA CINTA & SUNNAH

Rasulullah SAW tauladan terbaik. Lelaki terbaik. Tak pernah sejarah yang mencatatkan percintaan Baginda sebelum kahwin melainkan yang diceritakan semua percintaan selepas kahwin. Jadi bercinta sebelum kahwin tu datang dari mana? Kalau dilakukan oleh Rasulullah SAW, bermakna kita yang bercinta sebelum kahwin ni pun mesti dapat pahala sebab mengikuti sunnah Baginda SAW. Mesti para sahabat dan ulama-ulama juga berlumba-lumba untuk bercinta sebelum kahwin. Ingat tak hadis Nabi SAW?

“Wahai orang muda, sesiapa pun di antaramu yang mampu berkahwin, hendaklah berkahwin, kerana inilah satu cara menahan mata daripada melihat kepada keburukan dan memelihara kamu supaya suci dan mulia Dan sesiapa yang tak mampu, hendaklah berpuasa kerana puasa melemahkan nafsu”

(Bukhari wa Muslim)

Rasulullah SAW tak sebut pun pasal bercinta, tak suruh pun kita bercinta. Tapi pernikahan yang dianjurkan. Kalau tak mampu ada cara lain. Sejajar dengan isi kandungan Al-Quran:

Dan diantara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia ciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antaramu rasa kasih sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang mahu berfikir.” Surah Ar-Ruum, ayat 21. Jadi kalau kita buat apa yang Nabi tak suruh, kita ikut sunnah siapa? Sedangkan perkahwinan itu adalah amalan Rasul-Rasul terdahulu. “Dan sesungguhnya Kami telah mengutuskan beberapa Rasul sebelum kamu dan Kami memberikan kepada mereka isteri-isteri dan keturunan......ilaa akhir ayat. Surah Ar-Ra’ad, ayat 38.

Sama-samalah kita bina diri, perbaiki setiap kelemahan. Kita masih belum terlambat. Jadikan kesilapan semalam pengajaran di hari esok. Suka atau tidak, ia perlu ada penutup sekaligus pembuka tirai episod yang baru pula. Mudah-mudahan di episod baru masih ada ruang untuk kita. Masih ada cahaya untuk kita. Masih ada title ummat Nabi Muhammad SAW untuk kita. Doaku, moga kau menemui kebenaran selepas ini....

Di sudut lain, aku melihat ada benih cinta lain sedang tumbuh di dasar hatiku. Menanti kehadiranku. Cinta yang pasti. Cinta yang tiada penghujungnya. Abadi lagi kekal. Itulah cinta Allah dan Rasul-Nya. Layakkah aku....?MyEm0.Com

“Kalau lelaki tu baik, pertama sekali, dia akan selamatkan kita dari maksiat. Selamatkan kita dari dosa. Dia takkan pegang-pegang kita sebab dia tahu tangan kita hanya untuk suami. Dia takkan ajak kita berjumpa berdua sebab dia tahu apa hukumnya. Kalau sebelum kahwin lagi dia tak boleh pimpin kita, bagaimana esok lusa? Boleh percaya ke mereka boleh bimbing kita? Dan kalau wanita itu baik, dia akan pastikan lelaki pertama di Hatinya adalah suaminya. Lelaki pertama selain mahramnya yang menyentuhnya adalah suaminya. Bukan senang-senang je bagi kat lelaki yang entah apa-apa. Dan lelaki ni, walau sejahat mana pun apabila ingin mengambil seseorang wanita sebagai isteri dan seterusnya menjadi ibu untuk anak-anaknya, dia mesti nak juga memilih wanita yang baik.”MyEm0.Com

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

"biarlah jiwa ini beku dan kaku tanpa kehangatan kasih sayang itu andai ianya hanya singgah buat sementara..."
Thanks Hamizah Karim
Hope we can find our true love and 'soleh husband'MyEm0.Com
InsyaAllah

SAHABATKU

Saya MALAS Awak Suruh RAJIN..

Saya NAKAL Awak MARAH..

Saya SENYUM Awak Lagi La SENYUM..

Saya GURAU Awak GELAK..

SWEETS sangat Waktu Tuh..

tapi kalau Saya Tak Ade,

JANGAN Pulak Awak IKUT Saya PERGI..

Cuma DOA Je Dalam Hati..

&

INGAT Dekat Saya dah Cukup Untuk NILAI PERSAHABATAN Kita..

&

Buat saya TENANG Selamanya

Awak jangan SEDIH..

Saya Tak Suka AIR MATA Awak MENITIS Nanti..

Kerana..

Saya Terlalu SAYANGKAN KAWAN2 Saya..

Termasuklah AWAK..

MyEm0.Com
Labels: 0 comments |
SEBELUM, SEMASA, & SELEPAS MAJLIS KONVOKESYEN
.:: 2 oktober 2009 ::.

*kad jemputan yg ku tunggu2*

*ni mek tembam* (bukan nama sebenar)
.mmbr 1st yg ku cari setibanya d picc

*sila scroll picture di bawah
*tgh lepak santai*

.emm lepas selesaikn segala macam hal KPTM nih.. pe lagi calling2 tuk berjumpa la sementara tunggu kul 2 tuk raptai konvo.. nampakny ni je yang dapat dikesan.. ade yg bertukar cite, gosip jinak.. yang paling glam, bertukar business card.. yaya je ta tau nak bertukar pe..
MyEm0.Com
.bertukar!!! (super woman)

*bru lps solat nih, ade nmpk NUR x?*

.masing2 muke nak letih.. almaklum la sume datang dari macam bagai cabang.. yaya je x letih, dari tadi dok amik picture je
MyEm0.Com
.huhuhuhu

.ni sesi bergambar dlm dewan PLENARI tmpt kami bakal berkompang berkonvo

*wif mek na* (bkn name sebenar)

MyEm0.Com


.:: 3 oktober 2009 ::.

*sesampainy di PICC Putrajaya*

.time ni sesi pagi tgh berlangsung.. yaya sampai dalam pukul 11.. time raptai disuruh berkumpul seawal 12.45 tghari.. so masih awal lagi..yaya tengok budak sesi petang sume masih berkeliaran tanpa memakai baju konvo (ermm, aq mau amik picture..cm ne nih??? arghhh masuk tandas n tukar je la)
(ade aq kisah??)
MyEm0.Com
.huhu pe lg, dengan bantuan 2 guard kakak, yaya melaram dulu dgn baju konvo tu.. siap pakai topi lg
.tiba! tiba!

abah : 'jom g kantin, lapar lah'
mak : 'jom, adik nnt lapar dlm dewan, meh mkn ckit'
yaya : (adesss~ perut mcm lapar, tp malu la aq cm nih da siap awl.. ah wat mcm
x bersalah je la) ' ok, jom'
kak qema n kak yun :
'abah, meh la duit ciket'

.yaya tarik mak jauh2 (konon2 tamau dengar diaorang nk wat pe dgn duit tu..padahal da tau).. wawawa.. saje mau kasi suprise kt diri sendiri.. ekekeke

*
*
.ha! tengok...
*
*

*sila scroll picture di bawah

*mak n abah*
*uitt knp nih???*

.picture ni di ambil semasa tgh berkumpul kt dewan.. time ni mcm2 karenah dak DPP.. biase la tu mcm2 story nk di bualkan.. nk dgr sane, nk dgr cini
MyEm0.Com
.ade yg da kje, ade yg masih mengangur (mcm yaya), n yg paling besh.. ade yg bakal jadi ibu.. weweettt.. nak tau yg mane?

*2 dari kiri, pn. raja*
~sudah berisi 3 bulan~ (clap2)
MyEm0.Com
.dapat la ktorg ank sedara x bape nk sedara... mau wish
SELAMAT MENJALANI 9 BULAN!!!

*sila scroll picture di bawah
*mcm tangga la pulak*
*time ni tgh lineup sblm masuk dewan*

*ha tgk, borak smpai terduduk ktorg*
(ana smapi da nak baring tuu~)
*ni sesi peluk memeluk*
huhuhuhu

.okep bebeh.. pic ni lak diambil selepas amik scroll kosong.. ekekeke.. yg ori pny kne amik kt KPTM kelantan

*sila scroll picture dibawah
*baru je duduk dari amik scroll terus amik picture sndrik*

*ika, ira n miza*
(sesi bergambar curi)
hik hik hik
*kat tangga pn sempat*
.pendek kate mane ade kemera citu la ktorg pandang
(ade aq kisah?)
*ira n ana petik bunga kt mane tu??*


.okep abish
MyEm0.Com